Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Πάτμο.

by LerosReport

Ο δήμαρχος Πάτμου με ανάρτηση του ενημερώνει την υπάρξει νέου κρούσματος κορωνοϊού στο νησί.

Η ανάρτηση του:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Το νησί μας καλείται να αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά την εμφάνιση επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19. Όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

◇Έχουμε προβεί, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Πάτμου, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

◇Διευκρινίζουμε με απόλυτη σαφήνεια ότι την ενημέρωση σχετικά με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και την πορεία αυτών δεν την έχει Δήμος Πάτμου, ούτε το Κέντρο Υγείας Πάτμου. Οι επίσημες ανακοινώσεις των κρουσμάτων γίνονται από τον ΕΟΔΥ.

◇Η αρμοδιότητα του Δήμου μας ως προς την διαχείριση της επιδημιολογικής κατάστατασης είναι επικουρική και το πράττουμε με αίσθημα ευθύνης.

◇Έχουμε μεριμνήσει για την άμεση απολύμανση των χωρών όπου δραστηριοποιούταν το κρούσμα.

◇Έχει ζητηθεί ήδη η άμεση μετακίνηση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί μας για την προβλεπόμενη ιχνηλάτηση επαφών.

Κλείνοντας, να τονίσουμε πως συνεχίζουμε να τηρούμε με συνέπεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία είναι τα όπλα μας απέναντι σε αυτή την πανδημία.

Πέρα από την ατομική ευθύνη, σε υψηλό επίπεδο πρέπει να διατηρήσουμε και τη συλλογική ευθύνη, προκειμένου όλοι μαζί να βγούμε νικητές από αυτή τη δύσκολη μάχη για άλλη μία φορά.

μένουμε_ασφαλείς

Σχετικά Άρθρα