Από τον Πανιώνιο Λέρου μέχρι το χρίσμα του διεθνή

by LerosReport

Ο Γιώργος Χατζηδάκης μιλάει για τον γιο του Μανώλη

Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο και συνήθως το «μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά», όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας… Η ιστορία του Μανώλη Χατζηδάκη από τη Λέρο, που πλέον καθιερώνεται στη Basket League με τη φανέλα του Κολοσσού, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Με δάσκαλο και πρώτο προπονητή τον πατέρα του Γιώργο Χατζηδάκη, ήταν δεδομένο ότι ο μικρός Μανώλης θα βάδιζε στα χνάρια του. Για τους νεότερους στην ηλικία να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος Χατζηδάκης έπαιξε στην Α1 και την Α2 Κατηγορία με τη φανέλα του Πειραϊκού από το 1988 έως το 1995.

Το μπασκετικό DNA υπάρχει, οπότε με αφορμή την πρώτη του παρουσία με την Εθνική Ανδρών, «σκαλίσαμε» λίγο την όμορφη ιστορία του, από τα πρώτα του βήματα στη Λέρο και τον τοπικό Πανιώνιο, μέχρι την καθιέρωση του στον Κολοσσό και την κλήση του στην Εθνική ομάδα Ανδρών.

Για τη δική του πορεία, δεν θα μιλήσει ο ίδιος, αλλά ο πατέρας του Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος ήταν και ο πρώτος προπονητής του, κι αυτός που τον έπεισε να ασχοληθεί με το μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο της Μερικιάς, στο νησί της Αρτέμιδος. «Ο Μανώλης γεννήθηκε το 2000 και το 2008 εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να ξεκινήσει προπονήσεις με τον Πανιώνιο Λέρου, στον οποίο ήμουν προπονητής. Προσωπικά δεν του είχα πει πολλά πράγματα για την παρουσία μου στο χώρο του μπάσκετ ως αθλητής του Πειραϊκού. Ήθελα από μόνος του, εφόσον του αρέσει να ασχοληθεί με το άθλημα. Έτσι και έκανε τα πρώτα του βήματα το 2008 στη Λέρο. Ήταν λεπτός, αδύνατος και το μεγάλο του προσόν ότι συγκρατούσε όλε στις πληροφορίες που του έδινα. Ήταν κανονικό “σφουγγάρι” ο Μανώλης από μικρός.

Ο Μανώλης Χατζηδάκης στα πρώτα του μπασκετικά βήματα με τη φανέλα του Πανιωνίου Λέρου.

Το 2014 ο Κώστας Μίσσας τον είδε σε μία προπόνηση με τη μικτή ομάδα της Δωδεκανήσου στη Ρόδο και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Πήραμε την απόφαση να μετακομίσουμε οικογενειακώς από τη Λέρο στην Αθήνα και τον πήρα μαζί μου στον Ίκαρο Καλλιθέας, ώστε να έχει μία πιο ήπια προσαρμογή στα νέα του δεδομένα», είπε ο Γιώργος Χατζηδάκης που εκμυστηρεύθηκε και τη συνέχεια.

Ο Μανώλης Χατζηδάκης όταν υπέγραψε στην ΑΕΚ.

«Η χαρά μου ήταν μεγάλη και απερίγραπτη όταν ήρθε και μου είπε ότι θέλει να γίνει επαγγελματίας. Είναι μία σοβαρή λέξη, που θέλει κόπο και θυσίες για να τα καταφέρεις. Ο Μανώλης δεν έχει σταματήσει να δουλεύει τα καλοκαίρια, από μόνος του. Δεν χρειάζεται να του πω κάτι, δεν μπαίνω στα… χωράφια του. Μετά τον Πανιώνιο Λέρου συνέχισε στον Ίκαρο, με τα τμήματα υποδομής και ακολούθησε η ΑΕΚ, το Μαρούσι, ο Κόροιβος Αμαλιάδας, μετά ξανά το Μαρούσι και πλέον ο Κολοσσός».

Ο Μανώλης Χατζηδάκης με τα μικρά παιδιά του Πανιωνίου Λέρου στο Παλέ ντε Σπορ της Καλλιθέας στη Ρόδο

Ο Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος πλέον είναι προπονητής στα τμήματα υποδομής του Παλαιού Φαλήρου, νιώθει υπερήφανος για την πορεία του Μανώλη και την κλήση του στην Εθνική Ανδρών. «Είναι μεγάλη τιμή, η μεγαλύτερη για κάθε αθλητή. Φυσικά και είμαι υπερήφανος και νιώθω όμορφα για κάθε σημαντική στιγμή του. Ο Κολοσσός του έδωσε όλες τις ευκαιρίες που χρειαζόταν και τον άνδρωσε μπασκετικά. Ο κόουτς Καντζούρης αρχικά και πλέον ο κόουτς Παπαθεοδώρου έχουν τεράστια συμβολή στην εξέλιξη του. Ο Μανώλης ανταποδίδει την εμπιστοσύνη του Κολοσσού και δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Ο Κολοσσός του έδωσε τις ευκαιρίες και νομίζω ότι τις πιάνει από τα μαλλιά. Αυτό δεν σταματάει, αφού θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και ο Μανώλης τα ξέρει».

Μάκης Δούβαλης

ΠΗΓΗ: BASKET.GR

Σχετικά Άρθρα